media

DODEWAARD - Een ontsnapte koe, verdwaald hert of een wilde hond. Geen dier is veilig voor Peter Klaver en zijn pijltjes. "Het is een vak. Een uitdaging." Gemiddeld een of twee keer per week krijgt dierenarts Klaver een telefoontje, vaak van de meldkamer van de politie. Dan proberen agenten vruchteloos een ontsnapt dier te vangen en is zijn hulp nodig.

WEKEROM - Een doorgedraaid varken heeft zondag voor opschudding gezorgd in Wekerom. Een dierenarts moest eraan te pas komen om het ‘enorm wilde’ dier te verdoven. Pas na vier pogingen had hij het varken rustig.

GAMEREN - Ze horen er niet thuis, maar twee rondscharrelende hobbyvarkens lieten zich de afgelopen dagen maar lastig vangen tussen Gameren en Zuilichem. Dierenarts Peter Klaver uit Dodewaard wist zaterdag een van de dieren te verdoven, maar de ander was ineens nergens meer te bekennen. Later op de avond is ook het tweede varkentje gevangen.

DODEWAARD - 'Ik heb nog last van mijn rug', zegt dierenarts Peter Klaver uit Dodewaard. Met drie anderen moest hij een zwijn van 120 kilogram dat weken rondzwierf, ontzetten. Met een welgemikt verdovingsschot kreeg Klaver de viervoeter naar de grond. 'Het tillen van het mannetje in de oplegger was een ander verhaal....

BARNEVELD - De politie en buurtbewoners van de Nieuw Burgelaarseweg in Barneveld zijn maandag uren bezig geweest om een ontsnapte koe te vangen. Rond 13.15 uur is de koe verdoofd door een dierenarts en in een trailer getild.